Pasen 2014
zondag, 20 april 2014

Geliefde mensen,
Alleluia !
Christus is verrezen !
De genade van Pasen bestaat erin dat het telkens opnieuw de weg opent tot leven. Dat stemt tot hoop. Want dat wil zeggen dat elke vorm van duisternis door de Heer kan omgebogen worden naar zijn licht; zowel de duisternis in ons als de duisternis rondom ons.
Wat de duisternis in ons betreft: dat mogen we schenken aan Hem. We hoeven er niet beschaamd om te zijn. Trouwens, God heeft weet van onze duistere plekken, Hij heeft er zicht op; meer dan wij dat zelf hebben. Zijn liefde bestaat er juist in onze duisternis aan te raken, aanwezig te komen in al wat donker is, om ons daarvan te genezen, op te tillen, weer 'heel' te maken. Wat Hij doet is wachten; wachten op ons. Hij wacht op die bevrijdende woorden van ons hart: 'Heer, niet wij, maar Gij'.
Wie nederig, met een hoopvol hart, uitkijkt naar Gods ontferming, zal ervaren dat Christus de liefdevolle kracht bezit de steen van je hart weg te rollen om je helemaal te kunnen vullen met Gods licht. In Hem zal je kunnen verder leven, het duistere achterlatend, levend in het volle Leven: Jezus, je broer en Heer.
Wat de duisternis rondom ons betreft: ook dat kan de Heer ombuigen naar zijn licht, maar dat ligt iets moeilijker. Daarvoor heeft de Heer ons namelijk nodig. Als gemeenschap van mensen dragen we met z'n allen verantwoordelijkheid naar elkaar. En op die verantwoordelijkheid spreekt de Heer ons aan. In ons engagement naar elkaar toe wil Hij zijn paasgenade schenken. En ook hier geldt hetzelfde dan bij de duisternis in ons: de Heer wacht op ons. Hij wacht tot wij als gemeenschap ons schenken aan Hem opdat Gods liefde in ons doen en laten handen en voeten kan krijgen. Jezus wil zijn liefdeslied in ons, door ons en met ons zingen, van dag op dag, voor elke mens op deze aarde.
We kunnen het niet alleen, en God weet dat. Daarom heeft Hij Jezus gegeven opdat we als instrumenten van Hem zijn liefde zouden belichamen. Het zal een feest worden van ware broederschap; een feest van verzoening en vrede, van delen en rechtvaardigheid.
Lieve mensen, laat ons paasmensen worden; mensen die leven in het licht van de Opgestane. Daartoe zijn we geroepen; ieder persoonlijk en als gemeenschap. Laat ons bidden, laat ons liefhebben, levend in de Heer.
Een zalig Pasen voor u allen !!
Alle Goeds,
kris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten